Wszystko o jedzenie | Strona 2 z 5 | Ready for Boarding
Czy opłaca się jeździć poza sezonem?

Wysoki sezon, niski sezon, szczyt sezonu – te pojęcia często pojawiają się nie tylko na naszym blogu. Dlaczego o tym piszemy? Bo ten “sezon” często okazuje się dość istotny jeśli chodzi o planowanie wyjazdów, a tym samym ma znaczący wpływ…

Sycylia – praktyczne podsumowanie wakacji na Sycylii

Na Sycylii spędziliśmy pełny tydzień. Co dokładniej robiliśmy? Jak wyglądała nasza trasa? Co warto zobaczyć poza oczywistą Etną?  Wszystko podsumujemy w tym wpisie. Znajdziecie tutaj też kilka praktycznych wskazówek. Co warto zobaczyć na Sycylii? Wybierając się na Sycylię nie spodziewaliśmy…

Sycylia z niemowlakiem – co warto wiedzieć?

Za nami pierwszy lot, pierwszy raz we Włoszech, pierwsza jazda wypożyczonym samochodem, pierwszy wulkan, pierwsza starożytna świątynia…  można wymieniać bez końca. Pierwszy raz we trójkę!  Chociaż nie był to pierwszy wyjazd za granicę, to ten był wyjątkowy, bo jednak pierwszy…

Teneryfa… wyspa poznana na nowo!

Są takie miejsca do których chce się wracać. Niepotrzebne są żadne powody. Po prostu chcemy jeszcze raz gdzieś pojechać, coś zobaczyć, czegoś doświadczyć. Początkowo, myśleliśmy, że pojechanie drugi raz na Teneryfę to będzie dla nas powtórka z rozrywki, ale okazało…

Kuchnia kubańska, czyli jak z niczego zrobić całkiem smaczny posiłek

Kubańczycy osiągnęli mistrzostwo jeśli chodzi o przygotowanie posiłków z podstawowych, dostępnych dla nich produktów. Alergicy czy wegetarianie nie mają tutaj łatwego życia, a jak już znajdzie się sklep z pełnymi półkami to patrzą na Ciebie jak na wariata jak chcesz…

Islandia – praktyczne podsumowanie islandzkich wakacji

Islandia to kraj jedyny w swoim rodzaju. Spędziliśmy tutaj prawie dwa tygodnie. Co dokładnie robiliśmy? Jak wyglądała nasza trasa? Co warto zobaczyć poza Golden Circle? Wszystko podsumujemy w tym wpisie. Znajdziecie tutaj też kilka praktycznych wskazówek. Tak, na Islandii spędziliśmy…

Islandia – prawdziwe islandzkie jedzenie?

Lubimy dobrze zjeść i lubimy próbować nowych, regionalnych potraw. Z Islandią nie wiązaliśmy dużych nadziei – nastraszono nas przed wyjazdem, że drogo i nie ma dużego wyboru miejsc do jedzenia… Potwierdzamy oba powyższe stwierdzenia, ale jak się dobrze trafi to warto zapłacić…