Wszystko o jedzenie | Strona 5 z 5 | Ready for Boarding
Kuba – Playa Larga & Playa Giron

Nareszcie nadszedł ten dzień – po dość intensywnych dniach mieliśmy czas na plażing, smażing, nurkowaning i kokosaning (ale nie parawaning!). I wszystko byłoby super pięknie gdyby nie… załamanie pogody i piękne stworzonka jakimi są… kraby, które skutecznie pokrzyżowały nam plany. Jak…

Wyspy Kanaryjskie – jemy po kanaryjsku czy hiszpańsku?

OK, Wyspy Kanaryjskie należą do Hiszpanii, niemniej jednak odległość, historia oraz położenie geograficzne sprawiły, że spodziewaliśmy się poznać takie przysmaki, które są typowe tylko dla tego regionu. Wpływ kultury hiszpańskiej widać tutaj na każdym kroku, również w gastronomii. Czy na…

Itadakimasu – smacznego w Japonii!

Dla wielu osób, jedynym co kojarzy się z kuchnią japońską jest sushi, które już kilka ładnych lat temu podbiło podniebienia smakoszy znad Wisły. Jednak Japonia to coś więcej niż tylko rolki z rybą. Jadąc do Japonii spodziewaliśmy się restauracji z łódeczkami…

Japonia, dzień 9 – Osaka, ostatni dzień w Japonii…

Osaka to nasz ostatni punkt w trakcie 10-dniowego wyjazdu do Japonii. Zaczynaliśmy w Tokio a kończymy w mieście, które jest równie głośne, świecące, a przy okazji trochę przereklamowane (dosłownie!). Trochę w pośpiechu, trochę już zmęczeni, ale i tak znaleźliśmy siły,…

Japonia – dzień 4, Kamakura, Yokohama

Czwarty dzień w Japonii był ostatnim dniem w Tokio. Ruszyliśmy w kierunku Kioto, po drodze zatrzymując się w dwóch miejscowościach: Yokohama i Kamakura. To był dla nas długi dzień, w trakcie którego pokonaliśmy ponad 400 kilometrów pociągiem, a na dodatek spokojnie…

Japonia – dzień 2, Tokio – ciąg dalszy wspaniałości…

Zwiedzania Tokio ciąg dalszy – Shibuya, Harajuku, Meiji Jingu, Tokyo Tower to tylko część miejsc jakie udało nam się zobaczyć drugiego dnia w Tokio. Kolejny intensywny dzień, który pokazał nam zupełnie nowe oblicze Tokio.  Drugi dzień w Tokio (opis pierwszego…