Książki i ebooki podróżnicze

Wyspy Kanaryjskie

Wyspy Kanaryjskie – jemy po kanaryjsku czy hiszpańsku?

Teneryfa - jedzenie z Wysp Kanaryjskich


Komentarze

Komentarze: (2)
  1. Tadeusz Ślęzak pisze:

    Ja też probowałem kilkakrotnie zrobic w domu kawe barraqiuto,w koncu udalo się.A robię tak:Wpierw najnizsza warstwa to mleko skondensowane,ale nie z puszki,a z tubki(ja stosuje mleko SM Gostyń-smietankowe,biale,wyższa-likier owocowy rozniacy sie kolorem od koloru kawy(na Teneryfie gdzie ta kawa jest popularna-stosuje sie Licor43,ja stosuje likier bananowy z Makro o nazwie Dream Creme de Bananes Firmy Toorank Polska-ale nie mleczno banananowy a czysty),wyzej-kawa espresso-dla mnie najsmaczniejsza 100 % arabica-i najwyzej-spienione mleko,ale tylko piana nakladana łyżeczką.Likier i kawe dodaje sie powoli i cienkim strumieniem,aby nie wymieszaly sie najlepiej sącząc po odwróconej lyzeczce.Na koniec dekoruje sie mielonym cynamonem i drobniutka skorka z limonki,ale to niekoniecznie.
    Smacznego!

    1. Super, dzięki za przepis! Będziemy musieli spróbować :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *